Eurooppaan perhelomalle

Tekeekö mieli tänä vuonna lähteä katsomaan mitä huvituksia muu Eurooppa tarjoaa lapsiperheille?  Kun suurin osa muiden Euroopan maiden lapset vielä ahertavat koulussa pitkälle heinakuuhun, voi alkukesästä napata hyviä tarjouksia koko perheen lomalle, eivätkä huvipuistolaitteidenkaan jonot kasva ihan kilometrien mittaisiksi vielä kesäkuussa.

Disneyland Paris ja Europa Park

Disneyland Paris ja Europa Park

Euroopan parhaista huvipuistoista ei voida puhuakaan ilman että mainitsee Disneyland Parisia. Tämä Disneyn satumaa tarjoaa niin lapsille kuin aikuisillekin unohtumattomia elämyksiä hieman Pariisin ulkopuolella. Katsele Disney-hahmojen paraateja, halaa Mikki-hiirtä, nauti mahtavista show-esityksistä ja vauhdikkaista laitteista. Isommat lapset ja lapsenmieliset voivat kirkua sydämensä pohjasta Indiana Jones tai Star Wars teemaisten vuoristoratojen kyydissä, uskaltautua pelottavaan Phantom Manoriin jossa luurangot heräävät henkiin tai hiipiä Prinsessa Ruususen linnan kellariin tapaamaan myyttistä lohikäärmettä. Pienemmät lapset voivat kiivetä Dumbo-karusellin kyytiin, käydä ampumassa Buzz Lightyeariä laserpyssyillä ja lennellä Peter Panin taianomaisessa satumaailmassa. Ja jos aikaa ja intoa riittää, Disneylandin ohessa oleva Walt Disney Studio Park on omistettu laitteille joissa käytetään tehosteina elokuva-stuntteja ja -kohtauksia, 4-D animaatiota ja voitpa jopa mennä opettelemaan animaatiopiirrustustakin. Europa Park on Saksassa, Ranskan rajan tuntumassa sijaitseva huvipuistolaitteita valmistavan Mack-yhtiön oma kohde. Se sijaitsee Rust-kaupungin lähellä lyhyehkön ajo- tai junamatkan päässä Baselista, Starsbourgista ja Zürichistä, joten retki sinne on helppo yhdistää muihinkin lomakohteisiin. Nimensä mukaisesti Europa Park on jaettu osiin joille on annettu Euroopan maiden nimiä, esimerkiksi vierailijat voivat mennä Skandinaviaksi nimetylle alueelle keinumaan jättimäisessä viikinkilaivassa, Ranskassa vuoristoradalle ja Hollannissa kahvikuppikaruselliin. Kaikista pienimmät lapset viihtyvät parhaiten Irlannissa joka on kokonaan omistettu lapsille. Joka maan alueella on myös tarjolla kunkin maan tyypillisimpiä herkkuja kuten Ranskassa tuoretta leipää, Kreikassa kreikkalaista jugurttia ja väsyneet vanhemmat voivat hetkeksi istahtaa Irlannissa oikeaan irkkupubiin. Europa Parkista löytyy myös musiikkia, teatteri- ja taikuriesityksiä, paraateja ja 4D elokuvateatteri.

Vesipuistot

 Eteläisessä Euroopassa, varsinkin kesällä, säät ovat mitä parhaimmat päivän viettoon vesipuistoissa. Muutaman kilometrin päästä Portugalin Albufeirasta on vesipuisto Zoomarine, joka on yhdistelmä huvipuistoa, vesipuistoa ja merieläinpuistoa. Zoomarinessa voi pyöriä lähinnä pienemmille lapsille tarkoitetuissa laitteissa, ja käydä katsomassa Baia Dos Piratas show:n jossa merirosvot esittävät taidokkaita akrobaattisia temppuja merirosvolaivassa. Delfiineillä ja merileijonilla on omat esityksensa alueen altaissa ja Zoomarine onkin tunnettu merieläinten suojelu- ja pelastustyöstä. Koko puiston parasta antia varmaankin on Zoomarine Beach:ksi kutsuttu vesipuistoalue jossa on muun muassa hiekkainen ja aaltoileva suuri uima-allas, lukuisia vesiliukumäkiä ja koskenlaskua tynnyrissä.

Vesipuistot

Eteläisessä Ranskassa, Biscarossessa sijaitseva Aquapark on hieman erilainen vesipuisto. Siellä et pääse laskemaan tyypillisissä liukumäissä ja uimaan uima-altaissa, vaan saat kokea adrenaliinipiikkejä hyppimällä veteen jättimäisten puhallettavien pomppulinnamaisten liukumäkien ja trampoliinien päältä suoraan järviveteen, jonka päällä koko esteratamainen vesipuisto kelluu. Voit kokeilla katapultteja, kiipeilyseiniä ja suuren ilmalla täytetyn pallon sisällä (veden päällä) juoksemista. Puistossa käytetään turvallisuussyistä pelastusliivejä ja aivan perheen pienimmille se ei sovi. Kahdeksan vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat tervetulleita yleisinä aukioloaikoina, ja 5-8 vuotiaat lapset tarvitsevat mukaansa huoltajan ja heille on varattu oma aikansa joka kannattaa tarkistaa ennen retkeä. Teinit ja sitä vanhemmat voivat myös olla kiinnostuneita Nocturnes ilta-aukioloajoista jolloin pimean tullen vesipuisto täyttyy DJ:n soittamasta musiikista ja värivaloista sekä Water Baseballin pelaamisesta. Aquapark on auki toukokuusta syyskuun loppuun ja sinne voi ostaa lipun joko vain yhdeksi tunniksi kerrallaan, tai koko päiväksi.