Skandinavian perhekohteet

Skandinavian maista löytyy paljon hauskaa tekemistä lapsiperheille lyhyen laiva-, ajo- tai lentomatkan päästä. Ruotsi, Norja ja Tanska ovat lapsiystävällisiä maita joissa on helppoa ja turvallista matkustaa ja lomailla koko perheen kesken.

Parhaat Huvipuistot

Parhaat Huvipuistot

Pohjoismaiden parhaat huvipuistot löytyvät Ruotsista ja Tanskasta. Ruotsin Liseberg sijaitsee kauniissa Lisebergin puistossa Göteborgissa jossa voi hypätä tänä vuonna avattuun Valkyria vuoristorataan. Valkyria on ns. sukeltava vuoristorata joka sukeltaa radan huipulta alas jopa 50 metria 105 kilometrin tuntivauhdilla suoraan maanalaiseen tunneliin. Muita tunnettuja Lisebergin laitteita ovat Pohjoismaiden pisin ja nopein vuoristorata Helix, maailman suurimpiin puisiin vuoristoratoihin lukeutuva Balder ja huvipuiston maamerkkinä toimiva, alunperin näkoalatornina toiminut Liseberg Tower jossa on Euroopan suurin vapaapudotus. Lisebergin Rabbit Land on vuonna 2016 avattu perheen pienimmille suunnattu alue jossa on 13 eri laitetta, leikkipuisto ja piknik alue. Tanskan Tivoli Gardens on vuonna 1843 avattu huvipuisto jossa voi nauttia erilaisista laitteista joista osa on hyvinkin vanhoja ja nostalgisia. Esimerkiksi Tivolin puinen vuoristorata rakennettiin vuonna 1914 tehden siitä yhden maailman vanhimmista vielä käytössä olevista vuoristoradoista, ja huvipuiston katujuna Trolley Car on kuljettanut matkustajia jo vuodesta 1969. Satumaailma ja mystisyys sekoittuvat osaksi kokemusta Hans Christian Andersenin tarinoihin perustuvassa Flying Trunkissa ja lohikäärmeteemainen Demon saa huvipuistovierailijat kirkumaan kauhusta niin virtuaalilasien kanssa kuin ilmankin. Ja niinkuin useimmissa suurissa huvipuistoissa, myös Tivoli Gardenissa on paljon musiikkitapahtumia ja teatteriesityksiä sekä uniikkina lisänä klassinen konserttitalo ja balettiteatteri, jonka päälavastajana toimii itse Kuningatar Margareeta II! Tanskan Legoland on myös itsestään selvä kestosuosikko jota kaikenikäiset legofanit rakastavat. Legolandissa voi nähdä huimia legopalikoista rakennettuja rakennuksia, hahmoja ja jopa kokonaan legoista rakennetun pienoisversion maailmasta. Ninjago fanit voivat kokeilla labyrintti- kiipeily- ja todelliseen ninjatyyliin ihan oikeita laserratoja Lego Ninjago World aluella, ja merirosvoista pitävät voivat seikkailla kammottavassa merirosvomaailmassa. Legoland onkin jaettu yhdeksään eri teema-alueeseen ja sieltä voi löytää vuoristoratoja, kummitustalon ja Skandinavian suurimman 4D elokuvateatterin. Perheen pienimmät voivat touhuta Duplo-maailmassa ja aikuiset voivat ihastella yli 60 miljoonasta palasta rakennettuja yksityiskohtaisia rakennelmia.

Eläintarhat ja Akvaariot 

Eläintarhoja ja akvaarioita löytyy joka skandinavian maasta, mutta parhaimmat niistä taitavat olla Dyreparken Norjassa ja Tanskan Den Blå Planet. Norjan Dyrepark sijaitsee 11 kilometria Kristiansandin kaupungin itäpuolella ja on itse asiassa kahden erilaisen puiston yhdistelmä eli se on osaksi eläintarha ja osaksi huvipuisto. Eläintarhan puolella oli yli 140 eläinlajia, niin pohjoismaisia eläimiä kuin eksoottisiakin, kuten tiikereitä, leijonia, kirahveja ja apinoita, sekä ilveksiä, susia ja hirviä. Kaikki Dyreparkin eläimet asuvat luonnonmukaisessa ympäristössä ja vierailijat voivat rauhassa kulkea polkuja pitkin tämän yhdistelmäpuiston alueella joka kattaa noin 150 eekkerin alueen. Huvipuistossa voi kiivetä hurjaan merirosvolaivaan ja sijaitseepa ihan alueen vieressä vesipuistokin.

Eläintarhat ja Akvaariot

Den Blå Planet Tanskan Kööpenhaminassa on arkkitehtoonisesti upea rakennus joka muistuttaa suurta vesipyörrettä ja se on koti yli kahdellekymmenelle tuhannelle meren eläimelle. Sen suurissa akvaarioissa asuu muun muassa haita, mustekaloja ja piraijoja, joiden ruokinta-aika on yksi akvaarion jännittavimmistä ohjelmanumeroista. Vierailun suunnittelun tekee helpoksi sen, että akvaario on jaettu kolmeen eri alueeseen maantieteen mukaan: Pohjoismaiden järvet ja meret, Valtameret ja Trooppiset järvet ja joet. Akvaario tarjoaa myös useita etukäteen varattavia kokemuksia kuten kulissien taakse kurkistavaa opastekierrosta, kalastusreissuja merellä oikeassa kalastusaluksessa, kokemuksia kuten saukkojen ruokkimista vai uskaltaisitko hypätä sukeltamaan haiden kanssa? Skandinavian maat tarjoavat paljon hauskaa tekemistä kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä koko perheelle mihin ikinä matkaileva perhe päättäkin suunnata.