The New Forestin Aktiviteetit

Iso-Britanniassa sijaitseva The New Forestin ulkoaktiviteettikeskus tarjoaa tekemistä aivan kaikille. Sen toiminta on keskittynyt nimenomaan ulkoiluun. Sinne voivat lähteä kuntoilemaan niin kaveriporukat, koululuokat kuin pariskunnat ja perheetkin. Alueen erilaiset maastot tarjoavat huikeat puitteet mitä erilaisimpiin aktiviteetteihin ja sinne voi lähteä viettämään laatuaikaa pidemmäksikin aikaa. Lue lisää The New Forestin poneista, kajakkiretkistä, jousiammunnasta ja monesta muusta tarjolla olevasta aktiviteetista.

The New Forestin Aktiviteetit

Mitä kaikkea voi tehdä?

The New Forestin aktiviteettikeskukseen kuuluu maa-, metsä- ja vesimaastot. Maalla voidaan osallistua esimerkiksi jousiammuntaan, jonka modernien välineiden myötä opitaan tämän vanhan metsästyslajin salat. Jousiammunnassa ei kuitenkaan metsästetä, vaan nuolia ammutaan maalitauluihin. Jousiammuntaa voidaan harrastaa joko maalitaululla tai kilpailuna toisiaan vastaan. Maalitauluammunta sopii hyvin koko perheelle, kun taas pitkän matkan ammunnan Big Shot sopii vähintään 12 vuotta täyttäneille. Lisäksi on mahdollista osallistua talviammuntaan.

Yksi opettavaisista ja jännittävistä aktiviteeteista on Bushcraft-leiri. Siellä kävijät voivat testata omia selviytymistaitojaan erämaassa. Leirillä opitaan rakentamaan suoja, tekemään tulta ja löytämään ruokaa. Aktiviteetti sopii hyvin koko perheille, nuorimman lapsen ollessa vähintään 8-vuotias ja sen myötä lähennytään varmasti kohti luontoa. Yhdessä tekeminen on tärkeässä osassa ja kokemus lähentää varmasti perheenjäseniä ja ja leirillä tullaan kokemaan monta hauskaa ja unohtumatonta hetkeä. Jännitystä kaipaavat voivat osallistua huikeaan ja vauhdikkaaseen Battlefield LIVE -lasertaisteluun. Taistelun ympäristönä toimii metsä ja osallistujien välineenä toimii infrapuna-ase, jolla yritetään osua vastustajaan. Tässä lajissa ei satu, toisin kuin monissa muissa lajeissa, joissa mustelmat ovat taattuja. Battlefield LIVE on suosittu aktiviteetti niin perheiden kuin synttäreitä juhlivienkin keskuudessa. Taisteluun on varattu aikaa 2,5 tuntia, jotka menevät varmasti hujauksessa. Mukana taisteluissa ovat valvojat, jotka pitävät huolen reilusta pelistä ja turvallisuudesta. Tämän lajin alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten taisteluiden alaikäraja on 16 vuotta. Tottakai on mahdollista myös lähteä pyöräilemään ilman sen kummempaa kiirettä ja suunnitelmallisuutta. Maisemat ovat upeat ja pyörän selästä näkee paljon paremmin ja enemmän kuin autosta käsin. Mukaan voivat lähteä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja alueen läpi ajamiseen kuluu aikaa kolmisen tuntia. Matkalla on mahdollista pysähtyä syömään joko pubiin tai vaikkapa piknikille. Käytä aika, kuten haluat. The New Forestin verkkosivuilla on mahdollista suunnitella perheelle unelmien loma. Voit valita haluamasi aktiviteetit ja suunnitella päivänne itse. Tai voit valita valmiista perhepaketeista, joissa päivä on mietitty valmiiksi, käyttäen hyväksi alueen upeita erilaisia ympäristöjä. Näin perheille jää vain hauskanpito eikä suunnittelusta tarvitse huolehtia. Ilmestytte vain paikalle, niin seikkailu voi alkaa!

Mielitkö vesille?

 

The New Forestin vesissä voi osallistua kanootti- tai kajakkiretkille. Kanoottiretket tapahtuvat kauniilla Beaulieu-joella, jonka varrella on erilaisia kohtia, joissa päästään testaamaan erilaisia taitoja. Oppaina toimivat kokeneet ammattilaiset, joten ensikertalaisten on turvallista osallistua näille retkille. Kajakkiretket ovat kanoottiretkiä pidempiä. Kajakkia voi tottakai käydä ensin kokeilemassa, jotta saat esimakua siitä, onko kajakki sinun juttusi. Kokeilu sopii erinomaisesti kaikenikäisille. Kajakkiretki on mahdollista toteuttaa myös talvella, jolloin kesto on kaksi tuntia. Talviseikkailun suositusikäraja on 16 vuotta.

Mielitkö vesille?

Jos haluat viedä kajakin vielä pidemmälle, on seuraava askel meriseikkailu kajakilla. Kävijät saavat perusteellisen opetuksen ammattilaisilta ennen veteen lähtöä. Meriseikkailun kesto on 3 tuntia ja mukaan voivat tulla kaikki vähintään 14-vuotiaat. Jos luulit, että kanootti- ja kajakkilajit päättyivät tähän, olet väärässä. Tarjolla on nimittäin kursseja, joilla opitaan perusteellisemmin taidot, joilla pärjäät itsenäisesti vedessä.