Vesipuistot Suomessa

Vesipuistot Suomessa

Vesipuisto tai vesipuisto on huvipuisto, jossa on vesiurheilualueita, kuten uima-altaita, vesiliukumäkiä, roiskeita, vesipelejä ja laiskoja jokia sekä alueita uimiseen, uimiseen ja muihin paljain jaloin. Nykyaikaisissa vesipuistoissa voi myös olla jonkinlaista keinotekoista surffausta tai kehonrakennusympäristöä, kuten aaltoallas tai virtauslaite. Vesipuistot ovat kasvaneet suosiotaan jo 1940-luvun lopulla ja 1950-luvun alussa. Yhdysvalloissa on suurin ja keskittynein vesipuisto, jossa on vuosittain yli 1000 vesipuistoa ja kymmeniä uusia puistoja.Kylpylöistä syntyvät vesipuistot muistuttavat lähinnä vuoristokeskuksia, koska niistä tulee ympäri vuoden. Esimerkiksi Splash Universe Water Park Resort on teemoitu vastaamaan yhteisöä, jossa se sijaitsee. Teeman tarkoituksena on parantaa yhteisön kohteen valittamista. Siksi huvi- ja vapaa-ajan teollisuus on keskittymässä, sillä talviurheilulajit ovat yleisiä teemoja kesän vesiurheilussa.Keskittymisprosessi on havaittavissa hybridiversioissa, huvipuisto- ja vesipuistoissa. Jotkut vesipuistot ovat enemmän spa-suuntautuneita. SchwabenQuellenilla ei esimerkiksi ole vesiliukumäkiä; siinä on monta saunaa, höyrysaunaa, “seikkailusuihkua” ja rentoutumiseen suuntautuvia vesialueita. 2000-luvulla pyrittiin lyhentämään pitkiä odotuslinjoja ottamalla käyttöön kuljetinhihnat matkustajien nostamiseksi tai käyttämään vesisuihkuja. Vesipuiston epätavallinen piirre on luistelu. Deep River Water Park Luoteis-Indiana tarjoaa luistelua, jonka mahdollistavat niiden massiivisen aukion alla asennetut putket.

Suomen suosituimmat vesipuistot

Serenan vesipuisto ei ole vain suurin vesipohjainen viihdekeskus Suomessa, vaan myös kaikissa Pohjoismaissa. Serena on hieman yli 20 km: n päässä Helsingin keskustasta, lähellä naapurimaista Espoon, vain lyhyen bussimatkan päässä pääkaupungissa asuville vierailijoille. Serenassa on sekä sisä- että ulkotiloja, jotka kattavat yhteensä 2000 neliömetriä.

Serenan vesipuisto

Sisätilavyöhykettä pidetään trooppisessa ilmastossa, ja koko vuoden ajan voit nauttia hauskaa 7 saatavilla olevasta allasta. On vesiputouksia, 9 eri korkeuden dioja, aalto-allas, kupla-allas ja jopa Serenan oma Dead Sea-allas – suolapitoisuus on 25%, joten se on helppo vaivattomasti kellua. Vierailijat voivat myös nauttia upeasta saunasta, joka on veistetty johonkin kallioista, tai jopa kokeilla turkkilaista saunaa. Suuremmille lapsille on enemmän jännittäviä dioja, mukaan lukien ”Black Hole” -putkilasi, jossa on valo- ja äänitehosteet. Ulkovyöhyke on avoinna kesällä, ja siinä on 1000 neliömetrin uima-allas sekä 5 liukumäkeä, sisäputken rinteitä ja puoliputki. Suomen suurimmalla Vantaan lentoasemalla, joka on 19 km Helsingistä pohjoiseen, Aquapark Flamingo on osa Sokos Hotel Flamingon laajaa Flamingo Spa -viihdekeskusta, joka on suurin laatuaan Pohjois-Euroopassa. Kaikki sisätilojen nähtävyydet ovat avoinna ympäri vuoden. Aquapark Flamingon lisäksi löydät kylpylän, erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, yökerhon, ravintoloita, kauppoja ja paljon muuta.Aquapark Flamingo on teemojen ympärillä antiikin Mayan Intian temppeleitä ja ikonografiaa, jossa liukumäkiä, vesiputouksia, putkia, porealtaita, uima-altaita, saunoja ja spa-alue. Suurin uima-allas on vetovoima-allas, jossa on virtoja ja kuplia sekä syvyys 1,3 metriä. Muita ominaisuuksia ovat 152 m pitkä Magic Maya -putken puoli, jonka korkeusero on 12m; Urheilu-allas sopii erinomaisesti harjoitusharrastajille harjoittelemaan vesi- tai voimistelupelejä; siellä on 63 metrin pituinen, karkea ja tumble Wild Stream, jonka nykyinen virtaa sinut alas Attraction Pooliin. Upstream-allas tarjoaa sinulle mahdollisuuden uida vasten virtaa, ja siinä on vesihierontapiste kaulalle ja hartioille; Inca Falls, kolmikaistainen liukumäki ja 22 metriä pitkä Familia-liukumäki sopivat koko perheelle.

Suomen vähemmän tiedettyjä vesipuistoja

JukuPark

JukuPark Turku avattiin vuonna 2010 Impivaaran uima-altaan ja urheilukentän lähellä, vain 3 km Turun keskustasta, ja se on kaupungin uusin perhe-nähtävyys. Kompleksi vie 2,5 hehtaaria ja siinä on 16 erilaista dioja ja putkia sekä suuria lämmitettyjä uima-altaita, saunoja, suihkuhuoneita, grilli-ravintoloita, kioskeja ja aurinkoterassit. 16 dian ja putken joukossa suosituimpia ovat hullu risteily, musta reikä, surffausvuori, vapaamuurari, Typhoon-tunneli, jokirata, tunneli Twister ja Twister. On kolme uima-allasta: iso uima-allas on syvyys 120 cm, ja pieni uima-allas on syvyys 90 cm.