Yksin matkustajana Skandinaviassa

Onko tarkoituksena lähteä reppureissulle yksin ihan lähelle eli Skandinaviaan? Usein juuri naapurimaat jäävätkin kokematta niiden sijainnin vuoksi, joka onkin Skandinaviassa erittäin harmillista. Täältä nimittäin löytyy vaikka kuinka paljon kauniita paikkoja, jotka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Skandinavia on erittäin monipuolinen kohde matkustaa ja täällä pääsee vuodenajan mukaan näkemään todella kauniita rantamaisemia, vuoristoja tai ihan vain kaupunkeja. Valinnanvaraa siis riittää. Etenkin Norja on todella tunnettu maa sen upeiden vuoristomaisemien ja järvien ansiosta. Ihan läheltäkin siis löytyy, sanoinkuvaamattoman kauniita maisemia koettavaksi. Ja mikä parasta, ei tarvitse välttämättä edes käyttää lentokonetta. Naapurimaa matkailu onkin tullut pikkuhiljaa vieläkin enemmän suosioon ja usein lähdetäänkin jo etelänmatkan sijasta vaikkapa Norjaan vaeltamaan.

Skandinavia on yksi, ellei jopa maailman turvallisin matkakohde. Skandinaaviset maat tunnetaan maailmanlaajuisesti niiden turvallisuudesta ja pelkistä hyvistä alueista. Tämän takia Skandinavia onkin yksin matkustaville todella hyvä vaihtoehto. Silloin ei myöskään oteta suurta riskiä lähdettäessä eksoottiseen kohteeseen, jossa yksinmatkustavan naisen täytyy aina olla varuillaan. Täällä Skandinaviassa jopa yksinmatkustavat naiset saavat rentoutua ilman suurempaa huolta. Maalaisjärki pitää kuitenkin olla aina mukana. Mikään maa ei kuitenkaan ole sataprosenttisesti turvallinen ja sattuuhan meillä Suomessakin välillä tapaturmia. Käyttäydy siis Skandinavian reppureissulla myös aina hieman harkiten. Skandinavia koostuu pääasiassa kolmesta valtiosta, Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta. Näillä kaikilla mailla onkin omat tarjottavansa reppureissaajalle. Kannattaa siis tutustua huolella, että mitä kukin maa tarjoaa. Tällöin pääsee näkemään omalla reissullaan kaikkien maiden parhaat kohdat.

Skandinavian parhaat nähtävyydet

Norja

Näillä kolmella maalla on kaikilla omat vahvuutensa, jotka vetävät turisteja puoleensa. Norja on esimerkiksi tunnettu sen upeista vuoristomaisemista ja kuonoista, joissa pääsee ihailemaan luonnon kauneutta. Norja onkin erittäin suosittu luontomatkaajien ja vaeltajien keskuudessa. Norjasta nimittäin löytyy Euroopan parhaimpia vaellusreittejä. Täällä pääsee nauttimaan todellisesta luonnonrauhasta, upeiden maisemien kera. Norja on täynnä vuoristoa koko pituudeltaan, joten vuoristojakin riittää joka makuun. Vuoristot näyttävätkin parhaat puolensa sijaintinsa ja vuodenaikojen perusteella.

Kesäisin pääsee nauttimaan upeista vihreistä vuoristoista, kun taas keväällä lumihuippuisista vuoristoista, jotka ovat pääsemässä kesän vihreyteen. Talvella taas pääsee ihailemaan todella näyttävät lumiset ja jäiset vuoristot. Pohjoisessa taas suurimmat vuoret säilyttävät lumisen huippunsa ympäri vuoden. Norjassa pääsee siis nauttimaan vuoristojen maisemista mihin vuodenaikaan tahansa. Kannattaa kuitenkin varautua sääoloihin, nimittäin mikään kovin lämmin maa norja ei ole. Vaikka Norja onkin pääasiassa tunnettu upeista luontokohteistaan, niin löytyy täältäkin toistaan upeampia kaupunkeja. Kannattaa ainakin tutustua Bergeniin, joka on täynnä toistaan vanhempia puurakennuksia. Maan pääkaupunki Oslo on myös kokemisen arvoinen paikka, joka erottuu huomattavasti Euroopan muista kaupungeista.

Tanska taas on täynnä toistaan upeampia kaupunkeja ja maalaiskyliä, jotka houkuttelevat luokseen. Tanska on tunnettu maan avoimuudesta, joten täältä löytyykin kaupunkielämässä erittäin monipuolisia asuinalueita. Tanskan suosituin kohde on Kööpenhamina, jonne matkaakin vuosittain tuhansia turisteja ihailemaan tätä kaunista kaupunkia. Eikä ihmekään, Kööpenhaminassa riittää kyllä nähtävää jokaiselle. Kööpenhaminassa pääseekin helposti mukaan sen avoimeen ilmapiiriin ja hipsteri meininkiin. Tanskassa myös pääsee kokemaan todellisen viikinkielämän, nimittäin Roskildessa sijaitsee viikinkilaivamuseo. Kesällä taas tanskassa pääsee Kööpenhaminan lisäksi kokemaan Jyllannissa sijaitsevat upeat hiekkarannat ja dyynit. Ruotsi taas on se hienompi versio Suomesta. Ruotsissa matkustaessa tuntuu, että kaikki olisi hieman parempaa kuin kotona. Ruotsissa pääsee kokemaan Tukholman kaupunkilomailun lisäksi vaikka mitä. Tällä on tuntureiden lisäksi myös oikeita vuoristomaisemia ja etelästä löytyy jopa pieni koralliriutta. Ruotsi onkin helposti kierrettävissä omalla autolla.